Prijímanie hviezdy je nielen priemyselným ocenením – môže to byť aj pre podnik. Neskorý Joël Robuchon, najznámejší šéfkuchár Michelin na svete, tvrdil, že hviezdy sú finančne transformujúce.
"S jednou hviezdou Michelin získate asi o 20% viac obchodu." Dve hviezdy, o 40% viac obchodov a tri hviezdy, budete robiť asi o 100% viac obchodu, "povedal minulý rok v časopise Food & Wine.

restaurace

Ale podľa zakladateľov spoločnosti Ellory vo východnom Londýne bol ich prírastok na získanie prvej hviezdy ešte vyšší.
"Obchod sa zvýšil o viac ako tretinu," hovorí Ed Thaw, ktorý získal ocenenie len 11 mesiacov po otvorení.
A napriek tomu, v dokumente o tom, ako ťažké môže byť reštaurácia priemyslu, Ellory sa uzavrel po dvoch a pol rokoch – napriek tomu, že o rok neskôr zachoval hviezdu.

Reštaurácia dosiahla zisk len za tri mesiace – a to boli "náhodné" mesiace. Ed hovorí, že nestačí len na to, aby ste slúžili skvelé jedlo, ale aj miesto. "[V spoločnosti Ellory] sme boli oproti drogovej rehabilitačnej centrá a kaviarni. S obchodným partnerom Jackom Lewensom teraz založil spoločnosť Leroy v Shoreditch.
Trik, hovorí, je zostať verný tomu, čo sa vám páči, skôr ako snaha o uznanie. Nejde o to, aby ste dostali malý prst a vysvetlili jedlo. Možno, že podporil Edov prístup, získala Leroy svoju vlastnú hviezdu na 2019 oceneniach.

"Nemeniť"
Gordon Ramsay, držiteľ troch hviezd za svoju vlastnú reštauráciu v Chelsea, vyznamenal 2019 ocenení na úzko choreografickom obrade v BFI Imax v Londýne – a s nimi aj jeho najvyššia rada.
"Nezmení sa, nezačínajte svoje ceny." Jeden prvý prijímajúci hviezda, Paul Foster, súhlasí.

Vlastník soli v meste Stratford-upon-Avon, Paul hovorí, že dúfa, že cena "získa viac zákazníkov cez dvere" – ale že "nebude nič meniť" o reštaurácii.
Soľ má nezvyčajné začiatky pre reštauráciu – vďaka kampani na Kickstarter sa dostala do zeme. "Chcel som ovládať podiel, pretože myslím, že investori nie sú vždy tou najlepšou cestou," vysvetľuje Paul.
A to fungovalo. Keď skončil svoju prácu, zvýšil o niečo viac ako 100 000 libier. Soľ bola riadne nastavená.

servírka

Vysvetľuje, že jednoducho "povedal pravdu" o tom, čo chcel robiť, hovorí, že "britská verejnosť miluje toho, kto je v podaní v príbehu".
Spolupracujúci šéfkuchár Tom Parker trénoval v spoločnosti Michelin-hviezda Northcote, pred založením obchodu v blízkosti domova v The White Swan v Burnley. Za rok 2019 dostal prvú hviezdu.
Je presvedčený, že po jeho získaní sa nič nezmení o svojej reštaurácii. "Naše ceny sme z minulého týždňa zvýšili z 28 libier na 32 libier na tri kurzy, nemôžeme ich už dať viac."

Published by lomi.sk