Usporiadanie
 
Medzi najčastejšie chyby ktoré pri zariaďovaní kuchyne ľudia robia je že si zle umiestnia spotrebiče . Mali by na seba nadviazali aby ste mali všetko po ruke. Prvá by mala byť chladnička aby ste si mohli vybrať suroviny , potom dres aby ste si ich v prípade mohli umyť , linka na prípravu a nakoniec šporák na posledný úkon. Avšak všetko záleží aj od miesta na uloženie spotrebiču.

kuchyně
 
2.Rohová kuchynská linka
 
Pri rohovej kuchynskej linke je problém že ju či nevyužijete. Ale výrobcovia sa snažia kuchynské linky vyrábať tak aby zaberali menej miesta , a hlavne aby ste kuchynskú linku využili celú .
 
3.Malo úložného priestoru
 
Ak kuchyni máte málo miesto môžete si pomôcť komorou . Niektoré byty ale komoru nemajú , preto ju môžete nahradiť aj potravinárskou skriňou do ktorej si môžete uložiť všetky suroviny na ktoré nemáte miesto. Hrnce a iné pomôcky môžete uložiť do spodnej skrinky v kuchynskej linky a ostatné pomôcky či suroviny do zvyšných  skriniek v linke.
 
4.Odsávač pár
 
Najviac priestoru v kuchyni zaberie odsávač pary. Ten však môžete nahradiť výsuvným digestorom ktorý si môžete prakticky zabudovať do kuchynskej linky. Druhou možnosťou je aj digestor ktorý je zabudovaný priamo na pracovnej doske.
 
5.Osvetlenie
 
Častou chybou kuchyne je aj osvetlenie. Jedno osvetlenie v celej kuchyni nestačí , preto môžete pridať osvetlenie aj na kuchynskú linku. Je to výhoda pri príprave jedla a večer  , nemusíte rozsvecovať celú kuchyňu a stačí ak zapnete svetlá na kuchynskej linke. Najčastejšie svetlá na kuchynskej linke sa používajú bodové svetlá ktoré si môžete ľubovoľne nastaviť ako potrebujete. Môžete si ich nastaviť napríklad na pracovnú dosku , šporák , či na umývací dres.

kuchyň
 
6.Drevená linka a voda
 
Pozor na vodu na kuchynskej linke. Ak máte linky z drevených materiálov , drevo sa môže napučiť a môže dôjsť ku vážnemu poškodeniu.
Predísť problému môžete aj tak že osadíte dres priamo do linky . 

Published by lomi.sk